De edelsmeden van de Atlantis sieraden

Laatste nieuws: We gaan per 1 augustus verhuizen van Amsterdam naar Overflakkee, vanwege de drukke tijden kunnen we geen opdrachten meer aannemen. Het zal ook even duren voordat we weer een werkend atelier hebben ingericht. Dus helaas we zijn een tijdje uit de vaart.

Deven de Edelsmid is de ontwerper van de Atlantiscollectie. Van 1985 tot 2018 heeft hij Atlantis sieraden in eigen atelier in Amsterdam vervaardigd. De liefde voor het handwerk zat er al vroeg in. Vanaf zijn 16e begon hij met Edelsmeden en voltooide in ’76 de opleiding tot Goud- en Zilversmid in Schoonhoven. Tijdens zijn vele reizen, raakte hij gefascineerd door de rijke erfenis van de mensheid. Symbolen uit de oudheid, vooral die de innerlijke mens helpen ontwikkelen, kregen een vaste plaats in zijn werk. Geleidelijk raakte Deven steeds meer verbonden met de Atlantis sieraden en in het bijzonder met de Atlantisring, het spirituele sieraad bij uitstek.

Na zijn overlijden in maart 2018 zetten Sabine Bekkers en haar echtgenoot Rolf Wegman zijn werk voort. Sabine kende Dirk-Jan/Deven al sinds de opleiding goud- en zilversmeden in Schoonhoven. Van 1977 tot 1992 hebben zij samen een edelsmederij/meditatiecentrum gehad waar zij ook spirituele en esotherische sieraden vervaardigden. Na een aantal jaren voor diverse diamantairs in Amsterdam gewerkt te hebben heeft Sabine van 1991 – 2017 les gegeven op de beroepsopleiding Goudsmeden in Amsterdam en Schoonhoven. Je kunt dus zeggen dat de Atlantis Edelsmederij in vertrouwde handen is gekomen.

Sieraden maken is onze passie en kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

  • Elk sieraad dat bij ons de deur uit gaat is van de hoogst denkbare kwaliteit en wij doen daarin geen concessies.
  • Meer dan 90% van alle materiaal dat wij gebruiken is gerecycled. Wij zijn dankbaar voor de materialen die de planeet ons geeft en gaan daar met respect mee om.
  • De edelstenen die wij in de Atlantisringen verwerken zijn altijd van de hoogste kwaliteit.
  •  Soms is het mogelijk om sieraden die je dierbaar zijn om te smelten tot een Atlantissieraad.

Het is mooi om te zien dat onze klanten kiezen voor een sieraad met spirituele meerwaarde dat past bij hun persoonlijke verhaal. De kracht van de Atlantisring wordt daarmee versterkt door de intentie van de drager of draagster.
Wij blijven regelmatig in contact met de mensen die een Atlantisring dragen en hun positieve feedback maakt het voor ons de moeite waard om dit werk te doen en geeft ons de inspiratie voor nieuwe ontwerpen.

Wat misschien leuk is om te weten,
Michael Inden van de Stralende Zon heeft speciaal voor ons een Atlantis Wierook ontworpen.
Je vindt de wierook hier: https://destralendezon.nl/ATLANTIS-WIEROOK-Met-de-hand-gemaakt!-Inhoud-ca-55cc